ایران نامه

ایران نامه، پایگاه آگاهی رسانی میراث فرهنگی و طبیعی ایران و جستار های ایران پژوهی

ایران نامه

ایران نامه، پایگاه آگاهی رسانی میراث فرهنگی و طبیعی ایران و جستار های ایران پژوهی

هنوز برای دیدن منشور کورش بزرگ فرصت هست

 

نوروز 1390، ایرانیان در کنار منشور کورش خواهند بود 

پس از استقبال و دیدار گسترده ایرانیان از منشور کورش در موزه ملی ایران و درخواست سازمان‌های مردم نهاد برای تمدید مهلت حضور این سند ارزشمند تاریخی در ایران، امروز در لندن اعلام شد که منشور کورش بزرگ تا نوروز در ایران خواهد ماند. مسئول دفتر امور رسانه‌های موزه بریتانیا در گفت و گو با بی‌بی‌سی فارسی، ضمن اعلام این خبر گفت که بنا بر توافق قبلی، قرار بود منشور کورش روز ۱۶ ژانویه به بریتانیا بازگردانده شود اما بر اساس تصمیم تازه موزه، این منشور تا ۱۵ آوریل و بعد از نوروز سال ۱۳۹۰ در ایران خواهد ماند. موزه بریتانیا در بیانیه تازه‌ای اعلام کرده است که تمدید مدت حضور منشور کورش در ایران که به دلیل استقبال خوب بازدیدکنندگان صورت گرفته است، سبب می‌شود مردم استان‌های مختلف ایران و گروه‌های دانش آموزی فرصت داشته باشند که این منشور را از نزدیک مشاهده کنند. 

منشور حقوق بشر کوروش، که به شکل یک استوانه از جنس سفال است، برای آخرین بار ۳۷ سال پیش و به مناسبت مراسم بزرگداشت دو هزار و پانصدمین سالگرد تاسیس شاهنشاهی هخامنشی به طور امانت در اختیار ایران قرار گرفت و به گفته مقامات سازمان میراث فرهنگی، تنها به مدت ده روز در ایران بود.

مذاکرات برای امانت گرفتن منشور حقوق بشر کوروش از حدود پنج سال پیش از آن آغاز شده و سرانجام حدود دو سال پیش، موزه بریتانیا با نمایش موقت آن در ایران موافقت کرده بود. قرار بود این منشور در سال گذشته برای بار دوم در ایران به نمایش گذاشته شود، اما مسوولان موزه بریتانیا درباره زمان امانت دادن این اثر باستانی دچار تردید شدند. سرانجام این منشور ۱۹ شهریورماه 89 وارد فرودگاه تهران شد و از آنجا به خزانه موزه ملی ایران انتقال یافت.

منشور حقوق بشر کوروش، یک استوانه سفالین به طول ۲۳ سانتی متر و عرض ۱۱ سانتی متر است که بر سطح آن، متنی به زبان بابلی و خط میخی نگاشته شده است و به عنوان نخستین سند احترام به حقوق بشر در تاریخ جهان در برگیرنده فرمان کوروش درباره نحوه روابط حکومت و مردم و دستور او برای آزادی دینی، رهایی بردگان، آزاد کردن اسیران، منع بیگاری و همچنین، ممنوعیت دست اندازی سپاهیان ایرانی به جان و مال مردم حتی ملت های شکست خورده است.

نظرات 5 + ارسال نظر
خواننده 16 دی 1389 ساعت 07:43 ب.ظ

وای به وقتی که پای سیاست درمیان باشه...
ان شا ا... که برای همیشه تو ایران بمونه

عالیست. تبریک میگیم. بالاخره تلاشهای بچه ها نتیجه داد...

نازنین 16 دی 1389 ساعت 11:16 ب.ظ


تبریک ٬ تبریک ٬تبریک
خیلی خوشحال شدم
امیدوارم ایرانی ها از این فرصت نهایت استفاده را بکنند.

شبنم آرین 18 دی 1389 ساعت 09:28 ق.ظ

امیدورارم ازش بخوبی محافظت بشه...

بهترین فرصت برای ما هم هست که ازش دیدن بکنیم!!!

محمد 5 بهمن 1389 ساعت 12:54 ق.ظ

سلام
تو یه کیلیپ دیدم که منشوری که تو ایرانه تقلبیه
این درسته ؟ اگه نه چرا چون تو کیلپه منشور اصلی رو با اینی که تو ایرانه مقایسه کردن در ضمن خودم رفتم بازدید

درود
موزه بریتانیا در بیانیه ای رسمی این موضوع را تکذیب کرده و گفته تفاوت هایی که برخی مدعی آن هستند بخاطر مرمت هایی است که روی منشور صورت گرفته است. کارشناس های رسمی ایران هم که منشور را شناسایی و تائید کرده اند منشور آمده به ایران را نسخه اصلی دانسته اند.
البته در این دنیا هیچ چیز بعید نیست ولی بدون سند هم نمی توان ادعایی کرد و صرفا به توضیحات یک کلیپ نمی توان بسنده کرد.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد