آلودگی شدید زاینده رود
نمونه ای دیگر از تخریب محیط زیست ایران
در سال های اخیر ، بارها از سوی سازمان های مردمی و رسانه های غیردولتی گزارش های فراوانی از آلودگی آب زاینده رود و به دنبال آن آلودگی آب نوشیدنی و آب مصرفی زمین های کشاورزی ، منتشر شده است و هربار مثل همه خبر های مهم و جنجالی در کشور ، این گزارش ها از سوی نهادهای مسئول ( بهتر است بخوانید غیر مسئول ) تکذیب شده اند و البته هزینه سربار بهداشت و درمان و آمار مربوط به شیوع برخی از بیماری های خاص در اصفهان که از سوی کارشناسان مستقل اعلام شده است ، بیان کننده ابعاد گسترده فاجعه ای بوده است که به اشکال گوناگون رخ نموده ، اما مورد بی توجهی قرار گرفته است.
ادامه مطلب ...جشن ملی یلدا
در تقویم رسمی ایران ثبت خواهد شد
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور از تصویب ثبت جشن یلدا در تقویم رسمی ایران خبر داد.
منصور واعظی ، در نشستی خبری با موضوع " آخرین مصوبات، تصمیمات و برنامه های سال 1387 این شورا و اعلام مناسبت های تقویم سال 1388 " از تصویب ثبت جشن یلدا به همراه 10 مناسبت دیگر برای سال آینده خورشیدی خبر داد و گفت: بر اساس روال ، ما تا پایان خرداد هر سال مناسبت های سال بعد را تصویب می کنیم و در جلساتی که اخیراً در شورای فرهنگ عمومی برگزار شده، این مناسبت ها به تصویب رسید که البته باید به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی هم برسد که معمولاً یک ماه طول می کشد.
وی ابراز امیدواری کرد که آن شورا تمام مصوبات شورای فرهنگ عمومی را تا نیمه دوم تیر و نهایتاً اوایل امرداد به تصویب برساند تا بعد از این اقدام مناسبت های قطعی تقویم رسمی سال 1388 کشور در اختیار موسسات مربوطه قرار گیرد.
ناآگاهی و سوخت ارزان
مهم ترین چالش محیط زیست ایران
از دیدگاه دکتر حسین آخانی
عضو هیات علمی دانشگاه تهران
در حال حاضر ما با ده ها مشکل کلان زیست محیطی روبه رو هستیم مثل چرای بیش از حد، نابودی جنگل ها و مراتع، شکار بی رویه و نابودی زِیستگاه ها و به خصوص زیستگاه های آبی و تالاب ها، سد سازی مفرط و خشک شدن رودخانه ها و دریاچه ها، ورود گونه های خارجی و مهاجم، پر شدن طبیعت از انبوه زباله ، جاده سازی ، آلودگی هوا و آب در شهرها و مناطق صنعتی و مصرف بیش از حد منابع به خصوص آب، مصرف بیش از حد سموم و کود شیمیایی. ریشه بیشتر این مشکلات را می توان در دو عامل عمده جستجو کرد. اولین آن نداشتن و یا کم بودن متخصصین محیط زیست است که بتوانند راهکار به مسئولین ارائه دهند و یا از آنها در مناصب مدیریتی استفاده کرد.
نداشتن ارزیابی زیست محیطی
مهم ترین چالش محیط زیست ایران
از دیدگاه حشمت اله انتخابی
کوشنده محیط زیست
و عضو هیات مدیره جمعیت طبیعت یاران
فکر می کنم مهم ترین چالش محیط زیست ایران در حال حاضر ، نداشتن ارزیابی پیامدهای زیست محیطی توسعه است .
متاسفانه بسیاری از مردم ما و از جمله دولتمردان ، به توسعه به صورت تک بعدی نگاه می کنند و توسعه کشور را عمدتا در توسعه صنعتی به هر قیمتی می بینند . در این خصوص توجه به وعده هایی که نامزد های نمایندگی مجلس در هر شهر و روستایی به آوردن صنعت در منطقه خودشان می دهند ، قابل توجه است . در قلب یک منطقه مناسب برای کشاورزی وعده آوردن صنایع پتروشیمی را می دهند.
ادامه مطلب ...تخریب جنگل ها و مراتع
مهم ترین چالش محیط زیست ایران
از دیدگاه دکتر احمد خاتون آبادی
رئیس هیات مدیره جمعیت پیام سبز
و مدیر گروه توسعه دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان
مهم ترین چالش پیش روی محیط زیست ما تخریب بی رویه جنگل ها و مراتع و تخریب خاک سطحی است که هر سانتیمتر آن هزار سال طول می کشد تا به وجود آید. چالش دیگر آلودگی ها در حاشیه شهرهاست که بیماری های متعدد و هزینه سربار پزشکی را به ایران تحمیل کرده و باید برای رفع آن منابع آلوده کننده را به روش های علمی حذف نمود. چالش دیگر هم پرت انرژی است.
برای برطرف نمودن این مشکل ها، یکی از راه ها فرهنگ سازی است. بخشی از کار هم از نظر اجرایی در دست دولت است.
قانون شکنی دولتی
مهم ترین چالش محیط زیست ایران
از دیدگاه مژگان جمشیدی
کوشنده ترین رونامه نگار زیست محیطی ایران
مهمترین چالش زیست محیطی ایران در حال حاضر عدم پایبندی به قوانین زیست محیطی کشور در بین دولمتردان ایرانی است . این موضوع باعث شده تا حرمت طبیعت همه جا شکسته شده و منافع ملی و نسل های آینده قربانی طرح های توسعه ای شود . از طرف دیگر مساله ای که این روزها نگرانی ها را دوچندان کرده این است که حقوق زیست محیطی نسل امروز و فردا قربانی مطامع شخصی برخی گروه ها و افراد صاحب نفوذ در سیستم دولتی شده تا به هر شکلی می توانند ایران را به پایگاه صنایع آلاینده و دست دوم کشورهای توسعه یافته تبدیل کنند . ورود صنایعی چون سیمان و پتروشیمی از کشورهای اروپایی و چین نمونه ای از این دست صنایع است.