فرافکنی شهرداری اصفهان در تخریب آثار تاریخی
در نمایشگاه دستآوردهای شهرداری اصفهان که بخشی از نمایشگاه موسوم به «جهاد خدمت رسانی» است، در غرفهای با عنوان «گذر صدساله» ،تخریب حمام خسرو آغا و سردر کاخ هشت بهشت به ظل السلطان (1336- 1266هجری) پسر بزرگ ناصرالدین شاه نسبت داده شده است و در کنار آثاری همچون کاخ نمکدان، کاخ آیینهخانه، سردر باغ زرشک، و... از حمام خسرو آغا و سردر کاخ هشت بهشت نیز به عنوان آثاری یاد شده است که به دست حاکم اصفهان در دوران قاجار تخریب شدهاند. این در حالی است که حمام خسرو آغا در ساعت 2 بامداد روز سه شنبه 22/1/1374 توسط عوامل شهرداری منطقه 3 اصفهان تخریب شد و محوطه آن تسطیح شد. سردر کاخ هشت بهشت نیز تا چند سال پیش پابرجا بود و شهرداری اصفهان به تخریب آن مبادرت ورزید. گفتنی است که معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان «منصور باقرصاد» درباره انگیزههای برپایی این نمایشگاه به رسانهها گفته است: خوشبختانه نمایشگاه جهاد خدمت رسانی توانسته به خوبی فعالیتها و اقدامات شهرداری را در معرض دید عموم قرار دهد. وی افزوده است: در این نمایشگاه علاوه بر اطلاع رسانی، آموزشهای متنوعی در غرفهها و برنامههای جانبی به مردم ارائه گردید.
با کلیک روی عکس، جزئیات آن را در اندازه بزرگ تر مشاهده کنید
عکس از علی شجاعی
من نبودم دستم بود...
با سلام...مطالبتون مثل همیشه عالییییی هست...با تاخیری چند روزه و عرض پوزش روز اصفهان را به شما تبریک می گم
درود
دوست عزیزم احسان مرادی
از مهر شما سپاسگزارم
شاد و پیروز باشید
به امید اصفهانی بدون دود و ترافیک و بحران آب و تخریب میراث و ...
عزیز،
شاید بد نباشد که برای آمادگی داشتن، پیش بینی های لازم بعمل آوردن و مقایسه نظر شما را به حادثه ای که سال پیش در شهر کلن آلمان اتفاق افتاد جلب نمایم. در آنجا نیز شهرداری میخواست که با تکیه بر تکنیک قوی و مقاطعه کاران صادق مترو را از زیر یک محوطه تاریخی عبور دهد که منجر به کج شدن یک کلیسای 700 ساله و فرو ریختن ساختمان مرکز آمار باستانی آلمان شد که در آن مدارک زیادی از بین رفتند و چند کشته نیز بجا گذاشته شد. در شهر اشتوتگارت آلمان نیز که قرار ایستگاه راه آهن زیر زمینی بکشند، شهروندان مخالفتهای جدی کردند که علت یکی از این مخالفتها همین خطر فرو ریختن ساختمانهایی قدیمی بود.
موفق و پیروز باشید.
درود
امیدوارم سازمان های مرم نهاد تلاش کنند تا خط شرقی - غربی از زیر میدان نقش جهان عبور نکند تا خدای نکرده شاهد فروریخت آثار تاریخی این محور نباشیم
درود و عرض ادب
چه خوب که پدرها و پدر بزرگها همچنان در بین ما هستند و خاطرات شان پرده از حقایق بر میدارد.
استاد مهریار در خاطرات خود در اواخر عهد قاجار، از حمام «خسرو آقا» یاد کرده و نوشته است:
«بله حمام خسروآقا هم همینجا بود. حمام خسروآقا در شمال این راهی بود که من عرض میکنم. من در این حمام رفته بودم در قدیم. بسیار زیبا بود و قشنگ ولی افسوس که یک شبه شهرداری و استانداری با هم ساختند و یک شبه خوردند و اینجا را خراب کردند.»
خاطرات استاد محمد مهریار از اصفهان-بخش اول
http://nikoosegal.blogspot.com/2010/10/blog-post_12.html
خاطرات استاد محمد مهریار از اصفهان-بخش دوم
http://nikoosegal.blogspot.com/2010/12/blog-post.html
درود
برای استاد مهریار آرزوی طول عمر همراه با تندرستی دارم و از شما سپاسگزارم.