پیام شاد باش هموطنان اهوازی به مردم اصفهان به مناسبت روز اصفهان
به گزارش آژانس خبری آینده نگر، مهندس رامین ناصح دبیر کانون آینده نگری ایران به نمایندگی از هموندان این کانون و هممیهنان اهوازی به مناسب یکم آذر روز اصفهان پیامی منتشر نموده است. رامین ناصح در این پیام تاکید کرده است که نباید فراموش کنیم اصفهان و میراث طبیعی و فرهنگی آن متعلق به همه ایرانیان و میراث بشری همه جهانیان است و همه ما نسبت به حفظ و پاسداشت آن مسئولیت مشترک داریم. متن کامل این پیام به شرح زیر است: دوستان و همکاران عزیز در تشکلهای مدنی اصفهان؛ در خبرها خواندیم که گروهی از اصفهان شناسان و دوستداران اصفهان، در یک هماندیشی، روز یکم آذر هر سال را به عنوان روز اصفهان برگزیدهاند. ما نیز به عنوان هموطنان اهوازی شما، که اصفهان را نگینی درخشان در میان شهرهای ایران میدانیم، از این نامگذاری حمایت و این روز بزرگ را به حضور شما عزیزان تبریک میگوییم.
اصفهان، شهر سلمان فارسی، و شهر فرهنگ آفرین، دانش افزا و ادب پرور ایران، خاستگاه دانشمندان و بزرگانی همچون ابونعیم اصفهانی (عارف و محدث و صاحب کتاب حلیه الاولیاءدر شرح حال عرفا و صوفیان و نیز کتاب تاریخی اخبار اصبهان و...)، ابوالفرج اصفهانی (موسیقی دان، شاعر و مورخ و صاحب الاغانی که از مهمترین کتب موسیقی و ادبیات عرب است)، راغب اصفهانی (ادیب و شاعر و صاحب المحاضرات) میرفندرسکی (فقیه و فیلسوف)، شیخ بهایی (جامع علوم و بزرگترین عارف شیعه)، میرداماد (فیلسوف، حکیم و فقیه)، ملا اسماعیل خواجوئی (از اکابر فقها و فلاسفه)، سید حسن مدرس و... و نیز شاعران و ادیبانی همچون رسته بن ابی الابیض اصفهانی، ابوسعید رستمی، غانم اصفهانی، خازن، احمد بن علویه کاتب اصفهانی، موید الدین طغرایی، ابوالهیجاء اصفهانی، ابوطاهر وثابی، حمد بن مهران کاتب، ابن ممشاد متوکلی، اسیری اصفهانی، اشراق اصفهانی، اکبر اصفهانی، داراب افسر بختیاری، الهام اصفهانی، امیری اصفهانی، پرتو اصفهانی، تاراج اصفهانی، اکبر جمشیدی، حکیم شفایی اصفهانی، میرزا عبدالباقی طبیب اصفهانی، علی مظاهری و بسیاری دیگر که در این کوتاه سخن مجال ذکر همه آنها نیست، بوده است. یکی از نگرانیها و دغدغههای ما در کانون آینده نگری، بیگانگی نسل جوان با میراث فرهنگی - ادبی - عرفانی این سرزمین و ناآشنایی با آموزههای معنوی و ژرف عارفان و شاعران و علمای راستین، از جمله بزرگانی که در بالا نام بردیم میباشد. ناآشنایی جوانان ایران با ادبیات کلاسیک، بیشک یک فاجعه است. برای حل این مشکل، نهادهای فرهنگساز باید دست به کار شوند و تلاش کنند به بازخوانی متون کلاسیک ادبی و عرفانی بپردازند و تعالیم این بزرگان را به نحوی که در عصر حاضر قابل درک و دارای کاربرد باشد، به جوانان آموزش دهند.
مسائل و مشکلات اصفهان و ضرورت صیانت از میراث فرهنگی و طبیعی این شهر، دغدغه ما نیز هست. مشکلاتی که سبب رونق نیافتن صنعت گردشگری در ایران میشود، شاید در بیشتر نواحی کشور مشترک باشد. سه مولفه «آزادی»، «امنیت» و «مهمان نوازی» سه پیش شرط لازم برای جلب توریست میباشد؛ و اگر به این هر سه مولفه بها داده شود، درآمد عظیمی از قِبَل صنعت گردشگری نصیب کشور میشود.
وضعیت محیط زیست و میراث طبیعی و آب و هوا در اصفهان نیز بغرنج و دارای مشکلات فراوانی است. میبایست سیاستگذاریهای کلانِ شهری مبتنی بر این باور باشد که حفظ محیط زیست، محور توسعه انسانی است و اگر محیط زیست انسان آلوده و ناسالم باشد، نمیتوان به تحقق یک جامعه سالم و پویا امیدوار بود. باشد که با اتخاذ تصمیمات صحیح، کارشناسی شده و مسئولانه، به سوی آیندهای سالم برای شهر اصفهان گام برداریم. همانطور که یاران اصفهانی ما گفتهاند، نباید فراموش کنیم که اصفهان و میراث طبیعی و فرهنگی آن متعلق به همه ایرانیان و میراث بشری همه جهانیان است و همه ما نسبت به حفظ و پاسداشت آن مسئولیت مشترک داریم.
اینجانب از سوی کلیه اعضای کانون آینده نگری، یکم آذر روز اصفهان را به همه هموطنان اصفهانی و NGOهای این شهر، و به دوست خوبم «دکتر شاهین سپنتا» دبیرکل محترم کانون گسترش فرهنگ ایران بزرگ که اولین پیشنهاد دهنده نامگذاری این روز بودهاند، تبریک و شادباش میگویم. و این خبر را میدهم که در پی عضویت چندین تن از ساکنان اصفهان در کانون آینده نگری، اعضای این تشکل قصد دارند در ماههای باقیمانده از سال جاری، در دو اکیپ از تهران و اهواز به اصفهان سفر کرده و نشست بازگشایی و معارفه شعبه اصفهان کانون را برگزار کنند. رامین ناصح- دبیر کانون آینده نگری ایران.»
گفتنی است که کانون آینده نگری با هدف کاستن از رنجهای جسمی و روحی انسانها، عمدتا از طریق راهکارهای فرهنگی، و در راستای اعتلای سطح فرهنگ عمومی، گسترش اخلاقیات، پیشرفت علم، توانمندسازی افراد جامعه و... در بسیاری شهرستانهای کشور فعالیت میکند.
منبع:
http://www.jebhemelli.info/
ba dorood
Aras