اشک لاله های واژگون را هم در آورده ایم
اگر این روزها دیداری از دشت لاله های واژگون در نزدیکی شهرکرد داشته باشید با چشم انداز اندوهناکِ تُنک شدن دشت و کم شدن شمار لاله های واژگون نسبت به سال های پیش رو به رو خواهید شد. گویا این لاله های زیبا و سر به زیر که زاده این خاک پاک هستند از بی مهری های فراوانی که با آن ها می شود دلگیر و ناخشنودند و دیگر نمی خواهند کسی را به دیدار روی گل خود دلشاد کنند. لاله واژگون یا " گل اَشک" با نام علمی Fritillaria imperialis ، را از میانه فروردین ماه تا روزهای پایانی اردیبهشت ماه می توان در دشت لاله های واژگون در منطقه کوهرنگ در نزدیکی شهرکرد تماشا کرد.
نوع زرد رنگ آن به خاطر نامهربانی مردمان بسیار کمیاب شده است و با خطر نابودی همیشگی رو به روست اما نوع سرخ رنگ آن نیز وضعیت چندان خوبی ندارد و به خاطر عدم حفاظت و بی توجهی مسئولان، چیده شدن به دست افراد ناآگاه، هجوم بی برنامه گردشگران به زیستگاه طبیعی آن ها و چرای بی رویه و نابهنگام دام عشایر، رو به نابودی جدی قرار دارد و متاسفانه عملکرد نظارتی و حفاظتی یگان حاظر در منطقه نیز تنها به بازرسی خودروها به هنگام خروج از دشت لاله ها و مصادره گونه های گیاهی چیده شده توسط متخلفان شامل لاله واژگون، کرفس کوهی، گل گاوزبان و تره کوهی محدود می شود و هیچ برنامه پیش گیرانه و آموزشی یا فرهنگ سازی را در دست اجرا ندارد.
مقایسه عکس هایی که سال های گذشته از دشت لاله های کوهرنگ تهیه شده و عکس های امسال به روشنی نشانگر از بین رفتن محیط زیست طبیعی این گونه گیاهی یگانه و بومی ایران است و اگر این روند با همین شتاب ادامه یابد و چاره ای برای حفاظت از آن اندیشیده نشود، باید به زودی برای دیدن نمونه هایی از این گل زیبای ایرانی به دیدار گلخانه های کشورهای اروپایی برویم!
عکس ها از شاهین سپنتا ( اردی بهشت 88 )
این افراد در زیستگاه لاله ها چه می کنند؟
دشت لاله های واژگون امسال ( 1388 ) خالی تر از همیشه !
این یکی در پناه این شاخه ها جان سالم به در برده!
دشت لاله های واژگون شهرکرد در سال های پیش! ( عکس از سایت قلم نگار تا انتها )
'گاه با خود می اندیشم اصولاً چیزی مانده است که ما مردم هنوز اشکش را درنیاورده باشی؟!
درود بر تو سپنتای عزیز. هفته دیگر در اصفهان خواهم بود. امید که ببینمت.