مسجد جامع عباسی در خطر!

 

گزارش تصویری از برپایی داربست و خیمه های سنگین

در حریم میراث فرهنگی مسجد جامع عباسی

"مسجد جامع عباسی اصفهان" به عنوان شاهکاری جاویدان از هنر معماری، کاشی کاری و سنگ تراشی در ضلع جنوبی میدان نقش جهان و در دوران شاه عباس یکم صفوی، با هنرمندی طراح و معمار برجسته ایرانی" استاد علی اکبر اصفهانی" ساخته شده است. کاشی کاری این اثر ارزشمند و بی نظیر تاریخی و هنری ایران با کاشی های خشت هفت رنگ و معرق در نوع خود شاهکاری تکرار نشدنی به شمار می رود که در بردارنده کاشی نوشته هایی از استادان بزرگ خوش نویس دوران صفوی همچون " علی رضا عباسی"، "عبدالباقی تبریزی "، "محمد رضا امامی" و " محمد صالح امامی" است. از ویژ گی های دیگر مسجد جامع عباسی اصفهان، به صورت فهرست وار می توان به این موارد اشاره کرد: گنبد دلنما با ارتفاع 52 متر ، مناره های داخل به ارتفاع 48 متر و مناره های سردر ورودی به ارتفاع 42 متر، سردر نفیس با کاشیکاری معرق به همراه شش طاووس، استفاده از سنگ ها، گلدان ها و منبر مرمر بزرگ یکپارچه و خوش تراش، ویژگی اکوستیکی گنبدخانه، دری ساخته شده از چوب چنار با روکش نفیس از نقره طلاکاری شده.


با این همه نه نتها آن گونه که شایسته است از این اثر شگفت و یگانه نگهداری نمی شود بلکه همه ساله به بهانه برپایی آیین های سوگواری ماه محرم با نصب داربست های فلزی و برپایی خیمه های سنگین و به کاربردن بلندگوهای گوش خراش و رفت و آمد پیاپی گروه های عزادار، آسیب های جدی به این شاهکار معماری ایرانی وارد می آید و سازمان میراث فرهنگی نیز تاکنون هیچ اقدامی برای منع این گونه مراسم در حریم میراث فرهنگی به عمل نیاورده است.

با سپاس از هنرمند عکاس اصفهانی " میم . سین "، در ادامه بخشی از گزارش تصویری وی را از برپایی داربست و خیمه های سنگین در محوطه مسجد جامع عباسی خواهید دید: