ایران نامه

ایران نامه، پایگاه آگاهی رسانی میراث فرهنگی و طبیعی ایران و جستار های ایران پژوهی

ایران نامه

ایران نامه، پایگاه آگاهی رسانی میراث فرهنگی و طبیعی ایران و جستار های ایران پژوهی

سال میراث فرهنگی و طبیعی اصفهان

 

پیشنهاد بنیاد جهانی میراث پاسارگاد:

سال 1388 خورشیدی سال میراث فرهنگی و طبیعی اصفهان

بنیاد میراث پاسارگاد، بنا بر سنت هر ساله خود، در آستانه فرا رسیدن بهار و سال نوی 1388 خورشیدی ( 2548 پاسارگادی)، این سال را « سال میراث فرهنگی و طبیعی اصفهان » می نامد تا نظر ایرانیان و همه فرهنگ دوستان جهان را نسبت به ستمی که بر این شهر تاریخی، این نصف جهان زیبا، می رود بیش از پیش جلب کند. متاسفانه، در سال های اخیر، و به ویژه در سال گذشته، علاوه بر بی توجهی های عمدی و غیرعمدی دولت و مسئولین سازمان های میراث فرهنگی و محیط زیست ایران نسبت به کل میراث بشری این سرزمین، سایه سیاه این ویرانگری ها بر شهر اصفهان، شهر زیبای پل های منحصر بفرد و گنبدهای فیروزه ای ایرانی، افتاده است. همه گزارش ها نشان دهنده آن است که میراث تاریخی و فرهنگی اصفهان ـ که بخشی از آن  جزو میراث جهانی و بشری محسوب می شود ـ به شدت در آستانه ویرانی قرار گرفته؛ و این فاجعه ای است جبران ناپذیر که سکوت و بی توجهی نسبت به آن شایسته انسان متمدن امروز نیست.

باید به یاد داشته باشیم که انسان پیشرفته امروز به تجربه دریافته است که تنها اهمیت دادن به مجموعه ای از ارزش های گرانمایه بشری می تواند تفاوت معنوی و شگرف او را نسبت به انسان دوران وحش و خارج شونده از ظلمات قرون وسطی آشکار سازد.

این ارزش ها از آزادی و صلح و حقوق بشر گرفته تا مبارزه با تبعیض های نژادی، مذهبی، جنسیتی، فقر، بی عدالتی، و بالاخره کوشش در راستای حفظ و اهمیت میراث های فرهنگی و طبیعی است که دست آورد سرفرازانه ی او را در طول تاریخ تکاملش نشان می دهند. انسان امروز، با این که به داشتن بالاترین تکنولوژی های طول تاریخ مغرور است، به خوبی دریافته که بهره وری از این تکنولوژی ها تنها در سایه درک ارزش های فرهنگی بشری و امکان دادن به تبادل این ارزش ها در بین ملت های جهان امکان پذیر است و بس.

و چنین است که میراث های فرهنگی، تاریخی و طبیعی همه جوامع اکنون در زمره سرچشمه های ارزش های فرهنگی و دست آوردهای معنوی مردمان جهان قرار گرفته و حفظ و نگاهداری از آن ها از وظایف و حقوق مسلم و جدی هر انسان متمدنی است.

 بر اساس این واقعیت های آشکار، و نیز به احترام شروع سال نوی ایرانی، که نماد انسانی، زیبا و روشن ارزش های زنده و شفاف فرهنگ سرزمین ایران است، و با توجه به نیاز شدیدی که برای تشویق همگان به کوشش در راستای حفظ و نگاهداری میراث در خطر شهر زیبای اصفهان وجود دارد، بنیاد میراث پاسارگاد از همگان می خواهد تا در سراسر سال 1388، با هر امکان و وسیله ای که در اختیار دارند، در آگاه سازی مردمان و بسیج همگانی برای نگاهبانی و نجات این میراث با ارزش و جهانی پیشقدم شوند.

همچنین، این «بنیاد» و کمیته وابسته به آن ـ « کمیته نجات پاسارگاد » ـ اعلام می دارند که آمادگی دارند تا همه دادخواست ها و درخواست های سازمان ها، افراد و گروه هایی را که به این مهم یاری برسانند در مراجع و رسانه های بین المللی منعکس سازند.

با آرزوی این که سال نوی ایرانی، به عنوان سالی که در آن ملتی برای حفظ میراث های فرهنگی و طبیعی خویش به پا خواسته است، در تاریخ سرزمین مان بدرخشد و این نسل را در برابر نسل هایی که خواهند آمد و سند هویت شان را در همین میراث ها جستجو خواهند کرد سرفراز سازد.

نظرات 1 + ارسال نظر
لطف اله حاجی هاشمی ی-م 7 اسفند 1387 ساعت 12:14 ق.ظ

استاد گرانمایه جناب آقای دکتر سپنتا : با پیشکش مهر آمیز ترین درودها به پیشگاه شما و همه ی دست اندر کاران ** بنیاد جهانی میراث پاسارگاد **
انتخاب سال 2548 پاسارگادی برابر با 1388 خورشیدی را بعنوان سال میراث فرهنگی و طبیعی اصفهان از جانب این نهاد را ارج نهاده امید است هم میهنان عزیز با همت و کوشش
بیش از پیش خود در راستای حفاظت و نگهداری آثار ومیراث فرهنگی این شهر زیبا و سایر میراث های فرهنگی میهن عزیزمان کوشا باشند .
بسیار ناراحت کننده واز طرفی جای بسی شگفتی است ،
مغولان باآن همه کشتار و ویرانگریها سر انجام پس از استقرار در این سرزمین جذب فرهنگ بی همتای آن شدند .
اما دولت مردان و دست اندر کاران حکومتی که خود را ایرانی بشمار می آورندامروز پس از گذشت سالها کمر به نابودی همه ی آثار ارزشمند این سرزمین بسته اند و درست در کنار پایه ی پل زیبای سی وسه پل دستگاه حفاریشان مشغول به اصطلاح گمانه زنی است . بی گمان اگر چنین ویرانگریها هرچه زود تر متوقف نشود نسل ما در پیشگاه تاریخ فردای این سرزمین مورد نفرت قرار خواهد گرفت . سربلند و پیروز باشید

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد